Over Melanie Hendriks

Ik ben opgegroeid in een warm, liefdevol gezin, waarin de Oosterse cultuur altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Dit was het gevolg van mijn Indische roots aan mijn moeders kant en de interesse van mijn vader in de Japanse en Chinese cultuur. Ik heb altijd al graag mensen willen helpen en voor anderen willen zorgen, iets voor de wereld willen betekenen. In eerste instantie heb ik mij voor een beter milieu ingezet, maar een val op één van mijn verre reizen bracht mij in aanraking met de Chinese geneeskunde, Taiji, Qigong en acupunctuur.

Ik was zo onder de indruk over wat het met mij deed, dat het mijn beeld van hoe de mens in elkaar zit compleet op zijn kop zette. Ik zag de mogelijkheden die het biedt om anderen te helpen, vooral nu de gezondheidszorg steeds meer versobert. Veel mensen krijgen te horen dat aan hun klacht niets te doen is. Ze moeten er maar mee leren leven of de rest van hun leven medicijnen slikken waarvan ze vele bijwerkingen ondervinden. Dat is jammer, want vaak biedt de Chinese geneeskunde nog volop perspectief. Ik vind het mooie van de TCM dat de mens holistisch wordt bekeken.

Alle klachten worden integraal bekeken en behandeld. Als vrouw ben ik ook gefascineerd door hoe het vrouwenlichaam werkt en hoe je het met Chinese geneeskunde kunt beïnvloeden. Prachtig vind ik het, om te zien hoe mijn clienten zich weer Vrouw gaan voelen en hoe hun zelfvertrouwen terugkomt.

Ik heb mij eerst verdiept in de Klassiek Chinese Acupunctuur, Chinese Kruidentherapie en een opleiding Westere medische basiskennis gevolgd. Daarnaast heb ik onder meer een uitgebreide specialisatie-opleiding in de gynaecologie,

onvruchtbaarheid, zwangerschap en menopauze gevolgd.  Jaarlijks volg ik diverse andere na- en bijscholingen om goed bij te blijven en mijn kennis en kunde te verdiepen.

In mijn vrije tijd beoefen ik Qigong en ik maak graag verre reizen om andere culturen te leren kennen en al het natuurschoon van deze aarde te bewonderen.

Je kunt mij volgen op Twitter via @lingtai_nl

onvruchtbaarheid, zwangerschap en menopauze gevolgd. Momenteel volg ik een Masterstudie in de Chinese Medische Klassieke Teksten. Jaarlijks volg ik diverse na- en bijscholingen om goed bij te blijven en mijn kennis en kunde te verdiepen. Daarnaast geef ik les in de opleiding Acupunctuur van Academie Qing-Bai.

In mijn vrije tijd beoefen ik Qigong en ik maak graag verre reizen om andere culturen te leren kennen en al het natuurschoon van deze aarde te bewonderen.

Je kunt mij volgen op Twitter via @lingtai_nl